Αεροπορική σύνδεση Αθήνας - Ακτίου

Ιδιαίτερα ευχάριστη εξέλιξη αποτελεί η είδηση ότι επετεύχθη η αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Ακτίου μέσω της Εταιρείας Aegean πριν λίγες μέρες, κάτι που προδιαγράφει νέες προοπτικές ανάπτυξης της τοπικής και όχι μόνο οικονομίας,  ιδιαίτερα στον Τουριστικό τομέα.
Η σύνδεση Αθήνα – Άκτιο είχε διακοπεί το 2009  και από τότε αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα των φορέων και κατοίκων, των περιοχών που εξυπηρετούνται από το Αεροδρόμιο του Ακτίου.


Το θέμα έχει μείζονα σημασία διότι το Άκτιο συνδέεται πλέον με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Χώρας. Μέχρι σήμερα στο αεροδρόμιο του Ακτίου προσγειώνονται πτήσεις τσάρτερ και για το λόγο αυτό γίνονται συζητήσεις και συσκέψεις με εταιρείες για συμφωνίες χαμηλού κόστους κτλ. 


Το πρόβλημα από τις πτήσεις τσάρτερ υπάρχει όσον αφορά τη δέσμευση από τις πολυεθνικές εταιρείες. Παρά το γεγονός ότι η περιοχή μας διαφημίζεται παντού και οι επισκέπτες που θέλουν να έρθουν είναι πολλοί, είναι αναγκασμένοι να μας επισκεφθούν με τη διαδικασία του «πακέτου», μέσω των «tour operators». 

Η επιδίωξη των τοπικών Φορέων ήταν το «άνοιγμα» σε επισκέπτες που δεν κάνουν χρήση «πακέτων» τέτοιων πακέτων να μπορούν πιο εύκολα να επισκεφθούν την πόλη.  Υπάρχουν πλέον και άλλες εναλλακτικές λύσεις για τους επισκέπτες, κάτι που γίνεται με τις εταιρείες χαμηλού κόστους τώρα  και με τη σύνδεση  απευθείας με μεγάλα αεροδρόμια. 

Ο επισκέπτης δηλαδή θα έχει τη δυνατότητα να «πετάξει» στο Άκτιο όχι μόνο μέσω tour operator, αλλά θα μπορεί να ταξιδέψει πλέον στην Αθήνα και από εκεί κατευθείαν στο Άκτιο και να αποφύγει τη διαδικασία «πακέτο» και να επιλέξει μόνος του το κατάλυμα στο οποίο θα μείνει αλλά και το πρόγραμμα το οποίο θέλει να ακολουθήσει.


Συμπερασματικά οι αεροπορικές συνδέσεις δεν θα είναι πλέον «δέσμιες» των tour operator.

Η νέα αεροπορική σύνδεση Αθήνα – Άκτιο ξεκινάει στις 2 Ιουνίου του 2015 και θα διαρκεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. 

Εάν αυτό αποφέρει θετικά αποτελέσματα, τότε δεν αποκλείεται οι πτήσεις να ξεκινούν από αρχές Μαΐου ή Απριλίου και να φτάνουν μέχρι τον Νοέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Νέα

Βίντεο του μήνα: Μενίδι