Ο δήμος Αρταίων διοργανώνει το "Δρόμο του γιοφυριού"

Ο Δήμος Αρταίων διοργανώνει αγώνα δρόμου την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 με την επωνυμία "Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΟΦΥΡΙΟΥ". Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός που σκοπεύει να αποτελέσει θεσμό, αφού θα λαμβάνει χώρα μία φορά το χρόνο την τελευταία Κυριακή κάθε Μαρτίου, με τη συμμετοχή αθλητών από την περιοχή αλλά και όλη την Ελλάδα."Ο Δρόμος του Γιοφυριού" θα περιλαμβάνει έναν ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου 21, 1 χλμ., έναν αγώνα δρόμου 5 χλμ. και σχολικούς αγώνες 1.000 και 2.000 μέτρων, και οι αθλητές θα διανύουν μια διαδρομή περνώντας από όλα τα Πολιτιστικά Μνημεία του Δήμου (Κάστρο, Αγία Θεοδώρα, Παρηγορήτισσα, Γεφύρι, Παναγία Βλαχερνών κ.α.). 


Στον Αγώνα Δρόμου θα υπάρχουν δύο αψίδες που θα σηματοδοτούν την αρχή και τον τερματισμό του αγώνα, μία στην αφετηρία του αγώνα στο Κάστρο και μία στον τερματισμό στην κεντρική πλατεία της Άρτας, ενώ κύπελλα θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας (Άντρες-Γυναίκες) και μετάλλια καθώς και δίπλωμα συμμετοχής θα δοθούν σε όλους τους δρομείς. 

Το αθλητικό αυτό γεγονός συνδυάζει τη διάδοση του Αθλητικού Πνεύματος με την Κοινωνική Προσφορά στους συνανθρώπους μας καθώς και την προβολή των Πολιτιστικών Μνημείων του Δήμου. Η συμμετοχή των αθλητών στον αγώνα θα είναι δωρεάν, ωστόσο οι συμμετέχοντες μπορούν να προσφέρουν όποιο χρηματικό ποσό επιθυμούν που θα χρησιμοποιηθεί για κοινωνικό σκοπό του Δήμου (στήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες, άπορες οικογένειες, στήριξη ατόμων με χρόνιες παθήσεις κ.α.). 


Δικαίωμα συμμετοχής στο «ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΓΙΟΦΥΡΙΟΥ» έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ για κάτω των 18 ετών ζητείται υπεύθυνη δήλωση από το γονέα. Οι εγγραφές θα γίνονται ηλεκτρονικά στο site www.arta.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Νέα

Βίντεο του μήνα: Τρισδιάστατο ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα

keramidi-valtou.blogspot.com