Μήνυμα δημάρχου για τη νέα Σχολική Χρονιά

Ξεκινά σήμερα μια νέα σχολική χρονιά, υπό διαφορετικές συνθήκες από αυτές που έχουμε συνηθίσει, αλλά πάντα με τις ίδιες ανάγκες και προσδοκίες.
Η πανδημία του κορωνοϊού αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα και επηρεάζει την αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, επιβάλλοντας μέτρα για την προστασία της υγείας μαθητών, διδασκόντων και προσωπικού.
Αυτό το οποίο δεν αλλάζει όμως είναι η δίψα για μάθηση και κατάκτηση της γνώσης, η διαρκής προσπάθεια για επίτευξη των προσωπικών στόχων και τα όνειρα για το αύριο.
Μπορεί οι δυσκολίες αυτές που επιβάλει η πανδημία να επηρεάζουν την καθημερινότητα όλων μας, αλλά είμαι βέβαιος ότι οι διδάσκοντες όλων των βαθμίδων θα ανταπεξέλθουν στις νέες προκλήσεις και με αίσθημα ευθύνης θα ανταποκριθούν στις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών.
Και οι ίδιοι οι μαθητές όμως, με τη χρήση της μάσκας και την τήρηση των μέτρων προσωπικής υγιεινής, μαθαίνουν να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους οικείους τους και αναλαμβάνουν το μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί.
Θέλω να ευχηθώ η νέα σχολική χρονιά να προσφέρει γνώσεις και να είναι δημιουργική για όλους τους μαθητές και τους εύχομαι θέληση και όρεξη για μάθηση.
Στους διδάσκοντες, εύχομαι καλή δύναμη για να ανταποκριθούν στα αυξημένα τους καθήκοντα, ενώ στους γονείς και κηδεμόνες που έχουν τα παιδιά τους στο σχολείο, εύχομαι να τους συμπαρασταθούν όπως πρέπει, προσφέροντάς ένα υποστηρικτικό περιβάλλον που τόσο έχουν ανάγκη τα παιδιά μας.
Πάνω απ’ όλα όμως, εύχομαι καλή πρόοδο, με προσοχή και τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων υγιεινής, για να είμαστε όλοι ασφαλείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Νέα

Βίντεο του μήνα: Μενίδι