Ημερίδα - εκδήλωση "Γυναίκες του Αμβρακικού"


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – ημερίδα «Γυναίκες του Αμβρακικού» που συνδιοργάνωσαν, την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, ο Δήμος Αμφιλοχίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Σύλλογο Γυναικών Μενιδίου.
Η ημερίδα περιλάμβανε ομιλίες από εκπροσώπους ομάδων και θεσμικών φορέων, έκθεση τοπικών προϊόντων διατροφής από συλλόγους της ευρύτερης περιοχής, μουσική και χορούς.
Η εκδήλωση, ξεκίνησε με χαιρετισμούς από την Περιφερειακή Σύμβουλο Δυτικής Ελλάδος- Εντεταλμένη σε θέματα Ισότητας και Κοινωνικής Πολιτικής κα Βούλγαρη Αμαλία, την Αντιδήμαρχο Αμφιλοχίας κα Αγρογιάννη Ελένη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Δήμου Αμφιλοχίας κο Γαλάνη Κων/νο και την Πρόεδρο Συλλόγου Γυναικών Μενιδίου “Ερωδιός” κα Σκεντέρη Ναυσικά. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η εισηγήτρια, Επίκουρη Καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας του Ιονιου Πανεπιστημίου- κα Μίρκα Παλιούρα η οποία μίλησε για “Τις Περιηγήτριες Γυναίκες στην Ελλάδα του 19ου αιώνα” και ακολούθησε η Καθηγήτρια της Μουσικής κα Χρυσάνθη Αρβάλη, παρέα με την μαθήτρια Βικτώρια Πετσινού που μας ταξίδεψε με μουσικές νότες και μελωδίες. Την εκδήλωση συντόνισε η κα Χαρίτου Παρθενία.
Στον χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Αμφιλοχίας, που απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Ελένη Αγρογιάννη επισήμανε τους σημαντικούς ρόλους για την κοινωνία μας, τους οποίους αναλαμβάνουν οι γυναίκες, ιδιαίτερα για την ύπαιθρο και περιοχές της περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Νέα

Βίντεο του μήνα: Μενίδι