Η περιοχή


Το Μενίδι (Δημοτική Ενότητα του δήμου Αμφιλοχίας) βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του Αμβρακικού κόλπου (Βορειοδυτική Ελλάδα). Συνδυάζει άριστα το βουνό και τη θάλασσα και αποτελεί ιδανικό μέρος για να περάσετε τις διακοπές σας. Η τουριστική κίνηση έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, αφού προσφέρουμε άριστες υπηρεσίες σε πολύ καλές τιμές. Η φιλοξενία των κατοίκων μας έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις σε όσους μας επισκέφτηκαν.

Η παραλία του είναι ιδανική για το καλοκαιρινό σας μπάνιο ή ακόμη και για να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα στον Αμβρακικό. Τους θερινούς μήνες, το Μενίδι, αποτελεί πόλο έλξης για ιστιοφόρα και σκάφη αναψυχής.Διαθέτει όλες τις υποδομές για να κάνει ευχάριστη και αλησμόνητη τη διαμονή σας. Απολαύστε τις γαρίδες του Αμβρακικού στις τοπικές ψαροταβέρνες, καθώς και ότι άλλο θαλασσινό επιθυμήσετε. Ικανοποιήστε την όρεξή σας με πλήθος απολαύσεων στα εστιατόρια, σε τιμές που δε θα στεναχωρήσουν την τσέπη σας.
Η διαμονή σας θα είναι πολύ ευχάριστη σε καθαρά ξενοδοχεία (όλων των κατηγοριών) ή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Θα ενθουσιαστείτε με την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών και τη φιλοξενία των κατοίκων.
Απολαύστε στην ήρεμη θάλασσα του Αμβρακικού, όποιο θαλάσσιο σπορ σας εκφράζει. Διασκεδάστε στα κέντρα της περιοχής.Σε αμφιθεατρική θέση με θέα τον Αμβρακικό κόλπο και χτισμένο στους πρόποδες του όρους Μακρυνόρος, θα το απολαύσετε σε όλο του το μεγαλείο από την εξέδρα απογείωσης αλεξιπτώτων πλαγιάς (παραπέντε).


Μοναστήρια Δρυμοναρίου, Συγγενών, Μοναστήρι Ρέθα, 

Ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο βόρειο-δυτικά, έπειτα από περίπου 1 km, φτάνετε στους σημαντικούς υδροβιότοπους του Αμβρακικού κόλπου που προστατεύονται από αρκετές εθνικές και Ευρωπαϊκές συνθήκες. Περπατώντας πάνω σε λουρονησίδα μπορείτε να φτάσετε έως το παλιό λιμάνι της Κόπραινας (Κόπραινα - Wikipedia) και να θαυμάσετε το τοπίο των υδροβιότοπων με τους καλαμιώνες και τις λιμνοθάλασσες. Ακόμη εδώ μπορείτε να επιδοθείτε και σε παρατήρηση πουλιών, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, αφού τον Αμβρακικό επιλέγουν εκατοντάδες σπάνια είδη πτηνών για να ξεχειμωνιάσουν.Διαλέξτε για τις διακοπές σας το Μενίδι. Πάρτε μαζί σας μόνο ευχάριστες αναμνήσεις, όταν επιστρέψετε στην καθημερινότητα.