Μενίδι: Εσύ τι θα κάνεις με την ευκαιρία σου; Από σένα εξαρτάται!

Με φυσική ομορφιά που καθηλώνει, καθώς το καταπράσινο βουνό «βουτάει» στη θάλασσα, το Μενίδι εδώ και δεκαετίες αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο των ταξιδιωτών, αλλά και των κατοίκων των πόλεων που βρίσκονται κοντά του.

Η Παραλία Μενιδίου είναι μέσα στο χωριό με εύκολη πρόσβαση τόσο των κατοίκων όσο και επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για τα καλοκαιρινά τους μπάνια, για εκδρομή, για την Πρωτομαγιά, για την Καθαρά Δευτέρα κ.α Ακόμα και τον χειμώνα η παραλία παραμένει «ζωντανή» για περπάτημα δίπλα στην παραλία, για χειμερινά μπάνια, για άθληση κ.λπ.

Η Παραλία ξεχωρίζει από τις γειτονικές παραλίες και αποτελεί αγαπημένο προορισμό. Το νερό της παραλίας είναι ήρεμο, το οποίο την καθιστά ιδανική για όσους επιθυμούν να κολυμπήσουν ή να απολαύσουν θαλάσσια σπορ. Τα ύδατα κολύμβησης στην Παραλία είναι εξαιρετικής ποιότητας με βάση τα αποτελέσματα της ταξινόμησης της τελευταίας τετραετίας.

Οι εγκαταστάσεις στην παραλία επίσης είναι εξαιρετικές, προσφέροντας ντους, ξαπλώστρες και ομπρέλες για περισσότερη άνεση κατά τη διάρκεια παραμονής των επισκεπτών, ενώ παράλληλα υπάρχει ήσυχος χώρος για να απολαύσει κάποιος το φαγητό ή τον καφέ του θαυμάζοντας τη θέα και το καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα, με πολλές επιχειρήσεις να δραστηριοποιούνται στην εστίαση (εστιατόρια και αναψυκτήρια) και ενοικιαζόμενα καταλύματα.

Συνολικά, η Παραλία Μενιδίου αποτελεί ιδανικό προορισμό λόγω της μοναδικότητάς της…

Στα… σκαριά τα έργα στο Λιμένα του Μενιδίου… Τι κάνεις με μια ευκαιρία;

Πιο συγκεκριμένα το έργο είναι η «Επέκταση και εκσυγχρονισμός καταφυγίου σκαφών λιμένα Μενιδίου».

Η κατασκευή του λιμένα Μενιδίου προς την περιοχή “Καλαμάκι” όπου υπάρχει άπλετος χώρος για προβλήτες και κυματοθραύστες διαμορφώνει ασφαλείς χώρους για ελλιμενισμό των επαγγελματικών, ερασιτεχνικών και τουριστικών σκαφών (εικόνα 2). Η επέκταση και εκσυγχρονισμός του λιμένα με την απομάκρυνσή του από την Παραλία Μενιδίου είναι μια ευκαιρία που δίνεται και δεν πρέπει να χαθεί.  

Η παραλία Μενιδίου αναγνωρίσθηκε ως ακτή κολύμβησης το έτος 1991 και έκτοτε παρακολουθείται στο πλαίσιο των ετησίων προγραμμάτων παρακολούθησης της ποιότητας των κολυμβητικών υδάτων, τα οποία πραγματοποιούνται με ευθύνη του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Από το 2010 η παρακολούθηση και η αξιολόγηση της ποιότητας των υδάτων για τις κολυμβητικές περιόδους πραγματοποιείται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Οδηγία 2006/7/ΕΚ και με συναξιολόγηση των αποτελεσμάτων παρακολούθησης των τελευταίων ετών. Σημείο παρακολούθησης GRBW049125007101

Η ήδη μικρή Παραλία επιβαρύνεται από τον υπάρχων λιμένα, πόσο μάλλον ο κάθετος Λιμενοβραχίονας (εικόνα 3)  που θα κλείσει βίαια την παραλία και τον φυσικό κυματισμό-καθαρισμό της. Η επέκταση του λιμένα σε βάρος της Παραλίας θα οδηγήσει σε τσιμεντοποίηση και συρρίκνωση της Παραλίας με τελικό αποτέλεσμα την περιβαλλοντική επιβάρυνση και της υπόλοιπης παραλίας. Ευελπιστούμε να επιλεγεί η περιοχή προς “Καλαμάκι” και όχι η Παραλία Μενιδίου για την κατασκευή του λιμένα. Η  ανάπτυξη του συνόλου της Παραλίας Μενιδίου με την απομάκρυνση του λιμένα στο πλαίσιο του έργου «Επέκταση και εκσυγχρονισμός καταφυγίου σκαφών λιμένα Μενιδίου» πρέπει να γίνει έστω και με καθυστέρηση.

Φυσικά αναμένουμε να παρουσιασθούν οι Μελέτες, Σχέδια, Μακέτες και Τρισδιάστατες εικόνες και βίντεο των δύο ή και περισσοτέρων επιλογών για το έργο «Επέκταση και εκσυγχρονισμός καταφυγίου σκαφών λιμένα Μενιδίου» ώστε η τοπική κοινωνία και λοιποί φορείς μαζί με όσους ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη της Παραλίας Μενιδίου να λάβουν την καλύτερη απόφαση καθώς είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή.

Η ανάπτυξη της Παραλίας Μενιδίου και της τοπικής κοινότητας, είναι η σύνδεσή της με τους πυλώνες της βιωσιμότητας.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Διατήρηση πόρων και προστασία οικολογικών διαδικασιών, Φυσική ακεραιότητα, Περιβαλλοντική καθαριότητα.  

ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σεβασμός των κοινωνικο-πολιτιστικών δομών της κοινότητας υποδοχής, Πολιτιστικός πλούτος, Ικανοποίηση επισκεπτών, Κοινοτική ευημερία. 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Διασφάλιση σταθερών οικονομικών δραστηριοτήτων, Οικονομική βιωσιμότητα, Τοπική ευημερία. 



Εσύ τι θα κάνεις με την ευκαιρία σου; Από σένα εξαρτάται!

ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ # ΛΟΓΙΣΤΗΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Νέα

Βίντεο του μήνα: Μενίδι